Karnabahar 'Kalori, Yararları Özellikleri' hakkında herşey

Karnabahar faydaları ve Yararları Özellikleri Nelerdir? Karmabahar Hakkında Bilgiler.

Karnabahar yaygın bir sebze kültürünün, Lahana ailesinden turpgillerden, anayurdu Doğu Akdeniz bölgesi olan, yaprakları koyu yeşil ve lahana yaprağına benzeyen, çiçekleri etli ve tanecikli bir görüntüsü olan, çiçekliği sebze olarak yenen otsu bir bitkidir.

Karnabahar meyvesinin çok çekirdekli bir kap olmasıdır. Kabukların her ikisi de kısa ve orta uzunlukta (5.5-8.0 cm), genellikle silindiriktir, nadiren kısa tüylü veya düzleştirilmiş silindirik tüberkülozdur.
Karnabahardaki boyama yaprakları beyazdan sarıya değişir, yüzey kabarcık gibi kırışmış veya olukludur.

Karnabahar verimi 30 ila 35 gün, beyaz lahana'nın aksine verim süresi sadece 10-15 gündür. Karnabahar Doğu Akdeniz olarak kabul edilmektedir.

Bileşim karnabahar (100 g) aşağıdaki gibi: Su 89 g
proteinler 2,4g
karbonhidrat 4,9g, 0,2g
yağlar
elyaf
organik asitler
şekerler
nişasta; vitaminler B grubu (B2, B6, B3, B1, B9), A, C, E, H;
mineral maddeler sodyum
çinko
kalsiyum
iyot
kalsiyum
magnezyum
demir ve fosfor.
Karnabahar, 2 kat protein içeriğinde beyaz lahana'dan daha zenginliktedir ve 3 kat içerisindeki askorbik asit içeriğide bulunur.

Kalori karnabahar yaklaşık
29 kcal / 100g,
bu diyette değerli bir ürün ile uyumlu kullanımı olduğu gibi İtalyan ekspres diyet . Ayrıca hafif kilo kalitesinde sebze çorbaları, mesela "Aromatik" sebze çorbası , kilo kaybına katkıda bulunur.

Karnabaharın genç kafaları çiğ olarak yenebilmeltedir, bunun için önceden pişirilir. Haşlanmış karnabahar başlıkları, sebze, et ve balıkla kızartılmış veya kaynatılmış halde bulunur.
Karnabaharın saksıları ayrıca, marine edilmiş, tuzlanmış, hem bağımsız hem de diğer sebzelerle birlikte konserve edilebilir.

Ayrıca, salata, ayrı yemekler, bitkisel güveç, krem çorbası diyeti (örneğin, kullanılan krem çorbası karnabahar ) ve et suları. Karnabahar, dondurulmuş sebzelerin karışımının bir parçasıdır.

Gıda kafalar, ana yemekler, çorbalar ve yan yemekler pişirmek için yemekte kullanılmaktadır. Karnabahar, yaprakları ve çiçekleri kullanmak ise, et yemeklerine eklenebilir.

Karnabahar pişirmenin sırları

Karnabahar pişirme sırları elbetteki var. Örneğin, karnabaharın beyaz rengini kaynarken saklamaya devam etmek isterseniz, kaynar suya fazla miktarda şeker ekleyiniz.
Ancak, karnabaharın tadına bakmadan iyileştirmek istiyorsanız, maden suyunda kaynatınız.

Karnabahar besin maddeleri, mükemmel tat ve oldukça diyet kaynağıdır.
Buna ek olarak, karnabahar insan vücudu için birçok faydalıözelliğe sahiptir.
Karnabahar, lahana aksine, daha az ham lif olduğu göz önüne alındığında, bu mide astar, kolaylıkla sindirilen ve bağırsakta emilir çok hafif rahatsız eder.

Düzenli bağırsak hareketlerine teşvik eder ve safra ayrılmasını geliştirici olarak mide ve sindirim sistemi hastalıklarının düşük salgılama fonksiyonu olarak yararlıdır. Haşlanmış karnabahar, karnabahar faydalı özellikleri, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarınında önüne geçebilir.

Karnabahar kardiyovasküler hastalıklarda ve sinir sistemi hastalıklarında da yararlıdır.
Diabetes mellitusta faydalıdır, zararlı kolestrol seviyesini düşürür, glikoz seviyesini normalleştirir.
Karnabaharın düzenli kullanımı, şiddetli prostat kanseri formlarıyla hastalığa yakalanma olasılığını oldukça azaltır.

Karnabahar nasıl seçilmelidir? 

Karnabahar almak istediğimiz zaman seçerken kaliteyi ve tazeliğini gösteren en önemli işaret ise, Karnabaharın başını çevresi, ağır ve güçlü olması için gereken yeşil yapraklardır.

Karnabahar rengi kalitesini de etkilemez, Fakat yalnızca güneş altında mı yoksa gölgede mi büyüdüğü  renkten ortaya çıkar.

Ancak yüzeydeki koyu renk lekeler, lahananın çürümeye başladığını ve ilk tazeliği olmadığını söylenebilir, bu yüzden böyle lahanaları yememelisiniz.
Karnabaharın buzdolabında raf ömrü 8 veya 10 gündür.

Karnabahar kontrendike örneğin asidite, gut, akut, kronik bağırsak hastalığı ve mide gastrit gibi hastalıklarda kullanılabilir.
Karnabahar 'Kalori, Yararları Özellikleri' hakkında herşey Karnabahar 'Kalori, Yararları Özellikleri' hakkında herşey Reviewed by Ahat on Şubat 16, 2018 Rating: 5

Post Comments

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.