SSD Nedir? SSD Gereklimi, SSD Nasıl Çalışır Hakkında Bilgiler

SSD Nedir? SSD Gereklimi, SSD Nasıl Çalışır, SSD Avantajları Nelerdir?

SSD sürücüleri sabit disk, HDD'nin yerini almıştır. SSD çok artı ve birkaç eksiği olan yeni cihazlardır. Nedir? Neden Alınmalı, Gerekli mi Hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

SSD Nedir?

SSD açılımı (Solid State Drive) , sabit disk gibi hareketli bir unsur bulunmayan bir sürücüdür. SSD'de bellek depolamak için flaş bellek sürücüsü kullanılır. Kolay bir deyişle, o kadar büyük bir flash sürücü. SSD sürücülerin temel ve genel avantajları, çalışma hızı, mekanik hasara karşı dirençli, düşük güç tüketimi. Minuses, yüksek fiyat ve başarısızlık için kısa bir çalışma süresi.

SSD sürücülerin avantajları

En önemlisi bilgi okuma ve yazma hızı. Geleneksel sabit disklerle karşılaştırıldığında, SSD'ler yüksek hızda çalışır. Örneğin, SATAIII arabirimi üzerinden bağlanan bir sürücü 500 MB / s'lik bir hızda çalışır. Etkileyicidir ve SSD'nin tüm potansiyeli değil, Bu sürücülerdeki işletim sistemi birkaç saniye içinde yüklenir.

Mekanik hasara karşı direnç. Muhtemelen, sabit disklerin güçlü titreşimler vb. Gibi olmadıklarını biliyorsunuzdur. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda HDD'ler çoğu zaman "boşaltmaya" başlarlar. Daha önce yazmış olduğum gibi, SSD'de aktif bir unsur yok, bu nedenle makul sınırlar dahilindeki mekanik hasarlardan korkmuyor.

Sessiz çalışma. SSD çalışırken, sürücü herhangi bir ses çıkarmaz çok rahat ve sessiz olarak çalışır. Siz genel olarak sıradan sabit disklerin çalıştıklarında ses çıkardığını biliyorsunuzdur.

Düşük güç tüketimi. HardDiske kıyasla, SSD daha az güç tüketimi kullanıyor, dizüstü bilgisayarlar için bu çok önemli.

SSD'nin Dezavantajları

Aşınma için kısa çalışma süresi.
Bu SSD sürücünün belirli bir süre çalışacağı anlamına gelmektedir.
Yeniden yazma üzerindeki bu kısıtlama, bir sebepten dolayı daima farklı sayılarla karşılaştım, çoğunlukla 10.000 kez.
Ancak sürücülerin açıklamasında hala iş saatini belirtin, örneğin, SSD OCZ Vertex 4 SSD 128GB, çalışma süresi 2 milyon saat, bu çok fazladır.

Fiyat olarak evet, SSD sürücüleri şimdi çok ucuz değil HDD'ye göre özellikleri bakımından daha pahalıdır.

Windows 10, Windows 8 ve Windows 7'de de sadece SSD çalışmaları ile Kendi içlerinde böyle indeksleme gibi hizmetlerini devre dışı edebiliyoruz bu sürücüler destekler, vb. bu hizmetlerin dahil, SSD depolama süresini azaltır. Dolayısıyla, bu sistemleri kullanmanızı öneriyorum.

SSD aslında bilgisayarınızı ikinci bir rüzgar sesi çıkaracak çok değerli bir cihazdır. Ben bu türden yorumlardan memnun kaldım SSD'de HDD'yi değiştirme, bir türbindeki bir pervanenin değiştirilmesi gibidir :) ve doğru, çok sayıda artı var ve dezavantajlara rağmen katı hal sürücüleri her geçen gün popülerlik kazanıyor.
SSD Nedir? SSD Gereklimi, SSD Nasıl Çalışır Hakkında Bilgiler SSD Nedir? SSD Gereklimi, SSD Nasıl Çalışır Hakkında Bilgiler Reviewed by Ahat on Şubat 13, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İlgili Yazılar

Blogger tarafından desteklenmektedir.