Balıklar Nasıl Saklanır, Taze Balık Nasıl Anlaşılır, Balıklar Nasıl Dondurulur.

Balıklar Nasıl Saklanır, Taze Balık Nasıl Anlaşılır, Balıklar Nasıl Dondurulur.



Taze Balıklar ve deniz ürünleri sadece mükemmel tat değil aynı zamanda sağlık için de önemli ölçüde büyük bir değerdir. Balıkların orijinal ve tazeliğini yakaladıkça korunduğundan emin olmak için, balık satın alırken çok dikkatli olmak gerekir. Fırında yeni yakalanmış balıklar için en iyi yer, pişirmeden önce balıkları veya deniz ürünlerini birkaç günlüğüne saklamanız gerekir.

Balık oldukça mükemmel bir tadı olduğundan ve bunun yanı sıra çok sağlıklı olduğu için, diyetisyenlerin haftada en ax bir kez yemeyi önerdikleri şaşırtıcı birşey değildir. Bununla birlikte, buzdolabında saklandığı takdirde balık tazeliğini koruyamaz. Buzdolabında, balıkların en iyi depolanması için tüm koşulların oluşturulduğunu sizi bilgilendirmek oldukça memnun verici olur bizim için.

Şimdi taze balıkların nasıl doğru bir şekilde saklanacağı, doğru bir şekilde ile ilgili bazı önemli kuralları yazalım.

Öncelikli olarak satın alırken balık tazeliğini  kesinlikle dikkat ediniz. Güvendiğiniz devamlı alışveriş yaptığınız kişilerden alınız.

Satın aldığınız taze balık ne kadar uzun saklanacaksa. Peki bir balığın taze olup olmadığını nasıl anlaşılır? Satın alırken aşağıdaki tavsiyemiz aklınızda bulunsun.

Balıklar genel olarak, hafif bir kokuya sahip olması gerekir. Deniz veya iyot aroması. Eskimiş balık hoş olmayan bir koku verir. Tazeler ise Parlak, esnek ve elastik taze balığın işaretidir.Taze balık açık, dışbükey, parlak ve saydam gözlere sahiptir. Koyu ve gri gözler eskimiş balıklarda bulunur. Taze Balıklar Solungaçları hafif ve parlak olmalıdır. Sarı ve kahverengi tonlar bayat balıkları simgeler. Mümkünse balıkları ölçeklendirmek için işaret parmağınızı kullanınız. Taze balıklar sağlam ve elastik olacak, terazilerde bastırıldıktan sonra iz yok olacak. Yassı balık, onları aldığınızda şekil kaybetmemelidir.İdeal olarak, satıcı balıkları buzlu olmayan bir kapta saklıyorsa ve buzda değilse daha iyi soğutulmalıdır.

Taze Balıkları Nasıl ve Ne Şekilde Saklanabilir?

Doğru bir sıcaklıkta saklama başarının kesinlikle anahtarıdır.

Balıkta bulunan mikroorganizmalar balıkların raf ömrünü etkilemektedir.
Buzdolabı, mikroorganizmaların aktivitesinin ömrünü yavaşlatır ve ürünlerin raf ömrünü uzatır. Bununla birlikte, konvansiyonel buzdolaplarında + 5 ° C'lik bir sıcaklık, balık ve deniz ürünlerinin depolanması için uygun değildir çünkü optimum saklama sıcaklık aralığı -2 ° C ila 0 ° C'dir. Bu nedenle buraya dikkat sıradan buzdolaplarında balıklar yalnızca bir gün taze kalırlar. Tabii ki, aşağıdaki buzdolabındaki sıcaklığı ayarlayabilirsiniz, ancak daha sonra diğer ürünler için çok düşük olacaktır. Bu sorunu çözmek için, buz küpleriyle dolu ayrı bir kap almak ve içine balık koymak en doğru yoldur.
Bu sayede, bir veya iki gün daha uzun süre geleneksel bir buzdolabında sorunsuz bozulmadan saklayabilirsiniz.

Derin Donduruculu bölümüne sahip bir buzdolabınız varsa veya Plus ile daha da iyi olursa her şey çok daha elverişlidir . Konteyner BioFresh, balıkların raf ömrünü iki güne çıkarmaya olanak tanıyan yaklaşık 0 ° C'lik bir sıcaklığı korur.

Yaklaşık -2 ° C'lik bir sıcaklıkta taze balık  , 4 güne kadar bir BioFresh-Plus konteynerinde saklanabilir .

Daha da iyisi, balıklar dört gün boyunca tazeliğini -2 ° C bir sıcaklıkta bir BioFresh-Pluskonteynerında tutar . BioFresh ve BioFresh-Plus ile buzdolapları, bozulmamış balık ve deniz ürünlerinin tadını çıkarmak isteyen herkes için idealdir.

Balıkları Büyük miktarlarda depolama

Balık severlerin büyük miktarlarda balıkları dondurmaları gerekmektedir. Donmadan önce balıklar kesinlikle taze olmalıdır, yıkanmalı, sudan kurutulmalıdır. İdeal olarak, yakalandıktan veya satın aldıktan hemen sonra mümkün olduğunca çabuk müteakip tüketim için hazırlanmalıdır. Eğer balıkları kendiniz yakaladıysanız, onu ayırmanız ve yapışmayı önlemek için paketlemeden bir tepsiye önceden dondurmanız gerekir. Ardından, balık veya filetolar, kompakt depolama ve tam donma için bir torbaya konabilir.

Doğru ve hermetik ambalajı seçmek de önemlidir. Bu amaçla ideal torbalar buzdolapları ve termo paketlerdir. Balıkların depolanması için optimum koşullar vakumla ambalajlanır. Paketlenmiş balıkların depolandığı tarih, ağırlık, balık türü ve amacı hakkında bilgi içeren bir etiketi olmalıdır.

Yakalan veya alınan balığı dondurucuya koymadan önce, " superfrost " işlevini etkinleştirmeniz gerekir . Bu, dondurucudaki sıcaklığı veya düşük sıcaklıklı ları çabucak düşürecek, soğuk bir rezerv oluşturacak, böylece hazne içine büyük miktarlarda donmamış gıdalar yerleştirildiğinde sıcaklık ayarlanan limitin üzerine çıkmamaktadır.

Donmuş balıkların 6 veya 12 aydan (yağ içeriğine bağlı olarak) daha uzun süre depolanmamaları gerektiğini lütfen unutmayın çünkü balıktaki yağ zamanla bozulabilir.

Kullanılacak Balıklar Nasıl Dondurulur? 

Donmuş balıklar buzdolabında yavaş yavaş çözülür. Fırında veya tavada pişirilecek olan balıkların tamamen dondurulmaması gerekir.
Balıklar Nasıl Saklanır, Taze Balık Nasıl Anlaşılır, Balıklar Nasıl Dondurulur. Balıklar Nasıl Saklanır, Taze Balık Nasıl Anlaşılır, Balıklar Nasıl Dondurulur. Reviewed by Ahat on Şubat 13, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İlgili Yazılar

Blogger tarafından desteklenmektedir.